Wentellagers

Wentellagers zijn lagers die zijn opgebouwd uit een binnen- en een buitenring, met daar tussenin de wentellichamen. Het doel van de wentellager is om wrijving tussen een as en een boring te verminderen en ervoor te zorgen dat twee onderdelen zo soepeler ten opzichte van elkaar bewegen. Én daardoor minder snel slijten.

Het begrip ‘wentellager’ is een verzamelnaam voor een zeer uiteenlopende verzameling lagers, die op basis van de vorm van de rollende elementen te onderscheiden zijn. Zijn het bolvormige elementen, dan hebben we het over een kogellager. Zijn de elementen langwerpig, dan zal het om een cilinderrollager, een naaldlager of een kegellager gaan.

Vandaag de dag zijn er geen industrietakken meer die zonder wentellagers functioneren. Hier spelen wij met onze online winkel graag op in. Vandaar onze brede, indrukwekkende voorraad.

Klik voor ons volledige assortiment.


 

Soorten en maten wentellagers

Hoewel alle soorten wentellagers zo hun eigen karakteristieke kenmerken hebben, is de opbouw van de meeste lagertypes gelijk. Er zijn twee massieve ringen, één binnenring en één buitenring, die met behulp van rollende elementen wrijvingsarm over elkaar heen lopen. In bijna alle gevallen bevinden deze elementen zich in een constructie die de kooi heet. Deze kooi zorgt ervoor dat de kogels, naalden, kegels of cilinders hun plek in het lager behouden. 

Ieder soort wentellager wordt anders gebruikt. Zo kan een kogellager vaak hoge snelheden aan, maar is voor een hoge belasting juist een cilinderrollager of een naaldlager de beste keuze.

Twenty4Bearings werkt uitsluitend samen met de beste fabrikanten en leveranciers op de hedendaagse lagermarkt. Je hebt bij ons keuze uit een ruim assortiment aan wentellagers van gerenommeerde merken als FAG, INA, NSK, NTN, ZEN, SNR en SKF.

 

Contact Twenty4Bearings

Ben je op zoek naar één van onze deskundige medewerkers, zodat zij je op weg kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)24 677 88 11 of stuur een e-mail naar verkoop@twenty4bearings.nl. Een team van 100 enthousiaste medewerkers staat voor je klaar om je van dienst te zijn met elk vraagstuk op het gebied van lagers en toebehoren.

Heb je het gewenste lager al gevonden? Plaats dan via deze website eenvoudig jouw bestelling.
Ook betalen op rekening is mogelijk. En plaats je een order boven de €50,-, dan betaal je geen verzendkosten.

Voor vragen of opmerkingen zijn wij telefonisch of via de mail bereikbaar. Maar we bieden je ook de mogelijkheid om jouw vraag via het contactformulier aan ons te versturen. Wij nemen jouw vraag zo spoedig mogelijk in behandeling.