Tonlagers 1 rijig

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Een tonlager is een type lager dat uitstekend geschikt is om hoge radiale belastingen op te nemen bij stotende bewegingen. Axiale belastingen zijn echter maar zeer gering mogelijk, want daar heeft dit lager het draagvermogen niet voor. Overigens kunnen tonlagers ook helpen bij het compenseren van uitlijnfouten. De naam van de tonlager slaat op de tonvormige rollende elementen waar de massieve binnen- en buitenringen overheen rollen. Deze elementen worden geleid en op hun plaats gehouden door een kooi. De loopbanen van de buitenring zijn concaaf en kogelvormig. De binnenringen hebben spoorkragen en een boring die cilindrisch of conisch kan zijn. Tonlagers worden veel toegepast in roltrappen, elektromotoren, textielmachines en ventilatoren, maar ook in de scheeps-, staal- en transportindustrie.

Soorten en maten tonlagers

De grootste verschillen tussen de soorten eenrijige tonlagers zit in de vorm van boring in de binnenring en in de afmetingen. Omdat tonlagers zelfinstellende lagers zijn, zal er nooit spanning op de as optreden, dus dat zal in beide gevallen geen problemen opleveren. Er bestaan ook tweerijige varianten, de zogenaamde pendeltonlagers, maar deze robuuste lagersoort heeft een eigen categorie in onze webshop. Dat betekent echter niet dat de eenrijige variant niet de moeite waard is. Hij is compact en stevig en verkrijgbaar in uiteenlopende maten. Daarom zijn wij ook erg blij dat wij u in de vorm van tonlagers van het toonaangevende merk FAG, NSK en SKF de best mogelijke lagers van dit type mogen aanbieden.

Tonlagers online kopen

Omdat wij al jaren in de technische wereld meedraaien als leverancier van hoogwaardige producten van de beste merken uit binnen- en buitenland, hebben wij een heel mooi aanbod aan tonlagers kunnen samenstellen. Het tonlager dat u nodig heeft in uw productie zit daar ongetwijfeld ook tussen, want wij hebben ons aanbod heel specifiek kunnen afstemmen op de markt. De tonlagers die vandaag de dag het meest gangbaar zijn in een productie kunnen wij op die manier ook altijd direct uit voorraad leveren. Bovendien hechten wij er bijzonder veel waarde aan dat de levering snel gebeurt. Mist u dus een tonlager in uw productie? Als u het onderdeel bij ons bestelt, heeft u het op korte termijn in uw bezit.

Het aanbod aan tonlagers is niet heel groot, maar de afmetingen kunnen nauw luisteren. Als u daar niet helemaal uitkomt, mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers zijn namelijk rasechte experts als het op lagers aankomt en zij helpen u dan ook graag met het maken van de juiste beslissing. Wij zijn immers niet tevreden voordat u dat bent. Mocht het onverhoopt voorkomen dat u op zoek bent naar een tonlager dat wij niet direct uit voorraad kunnen leveren, dan kunnen wij deze wel meteen voor u bestellen. Wij laten u in dat geval weten wanneer hij weer binnen gaat komen. Als dat te lang duurt, helpen wij u natuurlijk net zo graag aan een passend alternatief.