Glijlagers

Net als een rollend lager, is een glijlager een onderdeel dat in een constructie de wrijving tussen twee ten opzichte van elkaar bewegende delen vermindert. Het lager zorgt voor minder slijtage en hogere snelheden.
Het verschil tussen een glijlager en een rollend lager is de aard van de beweging. Bij rollende lagers zorgen roterende elementen die zich tussen de as en de boring bevinden – denk bijvoorbeeld aan de kogels in het kogellager – voor de wrijvingsarme beweging. Terwijl bij een glijlager de as op een glijdende manier door het lager beweegt. Er is dus geen laag die de as en het bewegende onderdeel van elkaar scheidt; de glijdende beweging speelt zich direct op de glijlaag van de as en het lager af.

Ben je op zoek naar een geschikt glijlager voor jouw productie? Bekijk onze ruime voorraad lagers en profiteer van snelle levertijden.


Soorten en maten glijlagers

In theorie is er bij een lagering waarin gebruik wordt gemaakt van glijlagers een groter risico op slijtage. Er is immers meer wrijving. Tóch kan door de keuze van het juiste materiaal en het gebruik van smeermiddelen deze wrijving aanzienlijk verminderd worden, waardoor de glijlagers een langere levensduur hebben dan dat je wellicht zou verwachten. Veel van onze glijlagers zorgen tegenwoordig zelfs voor hun eigen smering. In het merendeel van de gangbare glijlagers zijn zelf smeermiddelen of een zelfsmerende laag ingebouwd.

Populaire fabrikanten voor glijlagers

In ons assortiment vind je een groot aantal glijlagers van populaire fabrikanten als: FAG, SKF en INA. Een prettige bijkomstigheid van deze lagers is dat zij in de meeste gevallen geruisloos lopen.
Glijlagers worden tegenwoordig in bijna iedere sector gebruikt. Als er hoge belastingen opgenomen moeten worden bij een zwenkende of draaiende beweging die niet al te snel is, is een glijlager hét juiste onderdeel voor de productie.
Je kunt erop vertrouwen dat wij alle gangbare, veelgebruikte glijlagers uit voorraad kunnen leveren. Dit geldt overigens ook voor onze andere lagers, zoals kogellagers, naaldlagers en lineairlagers.

Glijlagers online kopen

Via deze webshop koop je eenvoudig jouw gewenste producten. Heb je moeite om het juiste onderdeel te vinden of heb je vragen over specifieke onderdelen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze enthousiaste en deskundige medewerkers staan voor je klaar.

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 07.30u tot 17.30u. Bel ons op +31 (0)24 677 88 11 of stuur een e-mail naar: verkoop@twenty4bearings.nl. Het is tevens mogelijk om via deze website het contactformulier in te vullen. Wij nemen vervolgens snel contact met je op.