Timken

Tussen alle Europese en Oost-Aziatische fabrikanten in ons assortiment is het Amerikaanse Timken misschien een vreemde eend in de bijt. Maar hun kegellagers zijn van dermate hoge kwaliteit, dat wij écht niet om deze fabrikant heen kunnen.

Wie op zoek is naar lagers die zowel radiale als axiale krachten kunnen overbrengen, kan vertrouwen op de ruim 120 jaar ervaring van Timken. In al die jaren hebben de kegellagers van Timken hun kwaliteit bewezen en daarom bieden wij deze graag te koop aan jou aan. 

Timken lagers

De oorsprong van Timken ligt in het Amerikaanse goederenvervoer. Wagenmaker Henry Timken was  aan het einde van de negentiende eeuw op zoek naar een oplossing voor het probleem dat zijn zwaar beladen goederenwagons geen scherpe bochten konden maken. Zijn oplossing was destijds een baanbrekende uitvinding; een lager dat tegelijkertijd een radiale én een eenzijdige axiale belasting aankan.

Dit legde de basis voor de positie van Timken op de internationale markt. Eind jaren twintig leverde Timken lagers aan meer dan tachtig procent van de Amerikaanse automotivebranche. Tegenwoordig zijn de lagers van Timken niet meer alleen geliefd door de voertuigenindustrie, maar is hun productportfolio veel breder inzetbaar.

 

Timken lagers online kopen

De meest gangbare lagers van Timken kunnen direct vanuit onze eigen voorraad geleverd worden. Wij onderhouden goede contacten met Timken Europe, waardoor wij zelfs speciale onderdelen snel in ons bezit kunnen krijgen.

Zie je het onderdeel dat je nodig hebt niet direct terug in onze webshop, dan kunnen wij het benodigde Timken lager voor jou bestellen. Neem in dat geval contact op met onze klantenservice. Ons team bestaat uit fanatieke lagerexperts die jou graag helpen met de zoektocht naar het perfecte Timken lager. Op werkdagen zijn wij tussen 07.30u en 17.30u telefonisch te bereiken


Overige gerenommeerde merken

Ons volledige assortiment lagers is afkomstig van gerenommeerde fabrikanten uit de branche. Denk hierbij, naast Timken, ook aan merken als: SKF, FAG, INA, NSK, BOSCH, ELGES, NTN, PERMAGLIDE en THK.