Oliekeerring

Een oliekeerring is een type afdichting dat tot de meest gebruikte afdichtingen in hedendaagse producties behoort. Net als alle andere afdichtingen dienen oliekeerringen vooral om smeervet of smeerolie om zijn plek te houden. Maar natuurlijk helpen ze ook om ongewenste stoffen, zoals vuil, stof of vocht, buiten de constructie te houden.

Een goede oliekeerring werkt dus eigenlijk twee kanten op. Hiermee zijn oliekeerringen een onmisbaar onderdeel om verspilling tegen te gaan en een productie op die manier zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.
Druk is altijd een belangrijk aspect van het afdichten; de afdichtingslip van een oliekeerring oefent genoeg druk uit om de stroom van smeerolie te blokkeren, maar zorgt daarbij voor zo min mogelijk wrijving en zodoende voor een minimum aan slijtage.

 


Soorten en maten oliekeerringen

Normaal gesproken zijn oliekeerringen van acrylnitril-butadienrubber (NBR) en dat is meer dan uitstekend voor algemeen gebruik, maar er zijn ook modellen van polyacrylaat (ACM), viton (FPM), silicone (MVQ), polytetrafluoreen (PTFE) of leer.
PTFE-oliekeerringen zijn het meest veelzijdig op het gebied van temperaturen en wrijving, maar omdat het materiaal niet al te elastisch is, is het risico op slijtage wel groter dan bij het merendeel van de andere materialen.
Wordt er in jouw productie gebruik gemaakt van oliesoorten met zogeheten “dopings”-additieven? Dan raden wij een ACM-oliekeerring aan. De juiste oliekeerring is dus niet alleen een kwestie van formaat; de juiste keuze qua materialen kan de levensduur van een oliekeerring significant verlengen en daarmee de kosten relatief laag houden.

Ons aanbod aan oliekeerringen bestaat vooral uit keerringen die gemaakt zijn door DICHTOMATIK, een ware expert op het gebied van afdichtingen. Deze fabrikant staat garant voor betrouwbare kwaliteit bij het afdichten.
We hebben echter ook een klein assortiment aan oliekeerringen van andere topmerken, zoals INA, Peer en SKF. Allemaal merken die zich hebben bewezen met uitstekende lagers en daar passende afdichtingen bij kunnen leveren. Deze nemen wij natuurlijk graag in ons assortiment op, zodat je voor alle gangbare oliekeerringen bij ons terecht kunt. Ieder gangbaar onderdeel kan uit voorraad geleverd worden.

 

Oliekeerring online kopen

Heb je een oliekeerring nodig om kostbare smeerolie of smeervet op de draaiende as te houden? Dan kun je altijd op ons vertrouwen!
Wij staan namelijk bekend om ons brede aanbod, snelle levering en goede service.
Wij werken al vele jaren met rollagers, lineaire systemen en afdichtingen en weten daarom exact welke onderdelen wij altijd op voorraad moeten hebben. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan kun je altijd contact met een van onze experts opnemen. We denken graag me je mee. Wij kunnen desgewenst de benodigde oliekeerring voor je bestellen of je informeren over bruikbare alternatieven.
Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 07.30u tot 17.30u via 024 - 677 88 11.