Kogellagers

De term kogellagers wordt vaak als verzamelterm gebruikt voor alle soorten rollende lagers, maar het is wel belangrijk om de verschillen te weten. Een echt kogellager is te herkennen aan de vorm van de rollende elementen die tussen de binnenring en de buitenring te vinden zijn. Bij een kogellager zijn deze elementen namelijk bolvormig. Door de vorm van deze elementen wordt, bij een draaiende beweging, de wrijving aanzienlijk verminderd.

Kogellagers nemen krachten op uit één richting, in dit geval meestal krachten die loodrecht op de lengterichting van de as optreden. Voor wie geen radiale, maar axiale krachten wil opnemen zijn er overigens ook taatslagers met kogelvormige rolelementen.
Er zijn zelfs lagers met kegelvormige elementen; die kunnen krachten uit beide richtingen opnemen.

Soorten en maten kogellagers

Kogellagers zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We vinden deze onderdelen in de belangrijkste dagelijkse voorwerpen – denk aan auto’s en fietsen – maar ook in enorme machines die voor de meest uiteenlopende producten gebruikt worden.
Door de wrijving te verminderen zorgen kogellagers ervoor dat delen van een bewegende constructie beter ten opzichte van elkaar bewegen. Daarnaast zorgen deze lagers voor minder slijtage en werken ze efficiënter.

Met het gebruik van de juiste soorten lagers zorg je er dus voor dat machines (en de losse onderdelen ervan) langer meegaan. Daarmee is het kogellager een van de meest nuttige uitvindingen voor de hedendaagse industrie. Geen wonder dat we deze onderdelen vandaag de dag in een breed scala aan toepassingen terugvinden.
Een kogellager is opgebouwd uit een massieve binnen- en buitenring waartussen de draaiende kogels voor een wrijvingsarme draaibeweging zorgen. Deze draaiende elementen worden op hun plek gehouden door een constructie die bekend staat als de kooi.
Een bijzonder efficiënt onderdeel dus, dat in vele soorten en maten verkrijgbaar is via onze webshop!

Geen twee producties zijn immers hetzelfde en daarom zijn er kogellagers voor iedere toepassing te koop. Wij draaien al jaren mee in deze markt en weten daarom als geen ander welke lagers het meest gebruikt worden. Deze gangbare lagers kunnen wij altijd direct leveren. Jouw productie kan daardoor binnen de kortste keren weer op volle snelheid verder. 
Én omdat wij niets minder dan kwaliteit willen bieden, kunt je bij ons kogellagers kopen van bekende topmerken als INA, FAG, NSK en SKF.

Kogellagers online kopen

Voor aanschaf van een kogellager is het belangrijk dat je precies weet welk lager je nodig hebt. Kom je daar niet helemaal uit? Dan helpen wij graag. Doordat al onze medewerkers uitgebreid ervaring opgedaan hebben in het gebruik en de verkoop van lagers, weten ze precies welk kogellager het beste in jouw productie gebruikt kan worden.
Als dat een wat zeldzamer onderdeel is dan de gangbare kogellagers in ons assortiment, is dat ook geen enkel probleem. 

Wanneer het gewenste lager niet op voorraad is, bestellen wij deze graag voor je.
Je kunt altijd contact met ons opnemen op 024 – 677 88 11!