Kegellager

Een kegellager, ook wel bekend als een conische rollager, wordt gekenmerkt door de vorm van zijn rollende elementen en de loopbaan van zowel de binnenring als de buitenring. Deze zijn namelijk kegelvormig. Daardoor zijn kegellagers bij uitstek de ideale lagers voor de opname van een gecombineerde radiale en axiale belasting.

Dit type lager kan een hoge radiale belasting aan, maar één kegellager kan slechts eenzijdig een axiale belasting opnemen. Het is komt daarom zeer vaak voor dat kegellagers in paren worden gebruikt.
Want wie een axiale contrageleiding wil bewerkstelligen, heeft aan één kegellager niet genoeg. Een tweede lager is dan onmisbaar. In dat geval moeten namelijk de twee lagers gespiegeld aan elkaar in een constructie gemonteerd worden. Het is mogelijk om de binnenring met rollen en kooi afzonderlijk van de buitenring te monteren.

Soorten en maten kegellagers

Voor het axiale draagvermogen van een kegellager is de contacthoek belangrijk. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel hoeveel axiale belasting het lager aankan. Naarmate de contacthoek van het lager groter wordt, neemt ook het draagvermogen voor bewegingen op de as toe. Dit is iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een kegellager voor jouw constructie.
Gelukkig kun je op ons vertrouwen.

Wij houden er namelijk een zeer uitgebreid en gevarieerd aanbod aan lagers op na. De meest toonaangevende fabrikanten hebben wij in ons assortiment, zoals INAFAG en SKF. Als jouw productie lijdt onder een defect kegellager, vind je het lager dat je nodig hebt om weer verder te kunnen snel en gemakkelijk in onze webshop. Vandaag besteld is morgen al in huis! 

Zoals ieder rollager bestaat een kegellager uit een buitenring en een binnenring met rollende elementen in een kooi. Deze ringen zijn massief en hebben een conische loopbaan.
In de kooi bevinden zich de langwerpige rolelementen die aan de bovenkant breder zijn dan aan de onderkant. 
Indien nodig kunnen de onderdelen afzonderlijk van elkaar gemonteerd worden; alleen de binnenring en de kooi met de rollen kunnen niet uit elkaar gehaald worden.

Maak je gebruik van een constructie waar deze onderdelen los van elkaar gemonteerd zijn? Of ben je alleen op zoek naar een van de losse onderdelen? Ook dan kun je bij ons terecht. In dat geval is het natuurlijk wel belangrijk dat je een onderdeel uitzoekt met de juiste loopbaan. Bij vragen en/of twijfel, kun je ten allen tijden contact met ons opnemen.

Kegellagers online kopen

Niets is frustrerender dan een productie die noodgedwongen stil komt te staan. Mocht je met dit probleem te maken krijgen, dan zijn er voldoende mogelijkheden om via onze website snel aan een goed vervangend onderdeel te komen. Wij helpen graag. 
We hebben namelijk jaren ervaring met allerlei soorten en maten lagers. Daardoor weten we precies naar welke lagers de meeste vraag is en zorgen we ervoor dat die altijd op voorraad zijn!

Bovendien hebben wij in al die jaren een deskundigheid opgebouwd waarmee we je verder helpen.
Mocht je door de bomen het bos niet meer zien of niet helemaal zeker weten welk lager geschikt is jouw productie, dan mag je altijd contact met ons opnemen via: +31 (0)24 – 677 88 11.