INA lagers kopen

Ben je op zoek naar lagers van hoogwaardige kwaliteit, dan kun je vertrouwen op INA lagers. Deze Duitse fabrikant produceert al sinds kort na de Tweede Wereldoorlog kwalitatief hoogwaardige lagers, die vooral in de werktuigbouw zeer populair zijn. INA is écht een begrip op het gebied van lagertechniek. Het bedrijf wordt gekenmerkt door innovatie. Zo ontwikkelde één van de oprichters van het bedrijf kort na oprichting de naaldkooi, een uitvinding die tegenwoordig niet meer uit de lagertechniek weg te denken is.

In ons assortiment vind je naaldlagers, kogellagers, lagerblokken, looprollen en spillagers van INA. En in de meeste gevallen geldt: vandaag besteld is morgen al in huis!


Over INA

Tegenwoordig is INA onderdeel van de Schaeffler Group. Die naam is geen toeval: INA werd in 1946 in het Beierse Herzogenaurach opgericht door de broers Georg en Wilhelm Schaeffler. Eerstgenoemde vond drie jaar later de naaldkooi uit, waarmee INA de eerste producent van stevige en betrouwbare naaldlagers is. Een naaldkooi garandeert namelijk dat de rollen in dit type lager goed blijven lopen. De naaldlagers van INA waren een groot succes, maar daar liet het bedrijf het niet bij zitten. In de afgelopen decennia heeft het bedrijf bewezen dat hun kogellagers, cilinderrollagers en looprollen niet voor hun naaldlagers onderdoen en daarom is het ook niet meer dan logisch dat INA lagers vandaag de dag nog steeds veel gebruikt worden in de werktuigbouw en de automotivebranche.

Begin deze eeuw sloeg INA de handen ineen met FAG, waarvan naamgever Friedrich Fischer ook een belangrijke figuur is in de geschiedenis van het lager. Hij vond namelijk de eerste slijpmolen uit die het mogelijk maakte om in grote hoeveelheden perfect ronde kogels te produceren. Met deze fusie is de Schaeffler Group één van de grootste leveranciers op het gebied van topkwaliteit lagers geworden.

Twenty4Bearings staat óók voor kwaliteit. Wij werken daarom graag samen met INA en de Schaeffler Group. Met meer dan 2200 rollende lagers, lineaire systemen, afdichtingen en accessoires van INA in ons assortiment, hebben wij altijd het onderdeel dat jouw productie nodig heeft in huis.


INA lagers online kopen via Twenty4Bearings

Onderdelen die je via onze website vóór 19.00u bestelt (op vrijdag vóór 17.00u), heb je de volgende werkdag al in huis. Bestel eenvoudig jouw gewenste producten en profiteer van onze korte levertijden.

Heb je vragen over ons assortiment of over onze leveringsvoorwaarden? Of twijfel je welk onderdeel binnen jouw constructie past? Onze deskundige medewerker helpen je graag bij het vinden van het juiste product. Neem telefonisch contact met ons op via +31 (0)24 677 88 11 of stuur een e-mail naar verkoop@twenty4bearings.nl.


Overige merken verkrijgbaar via Twenty4Bearings

Mocht het product waar je naar op zoek bent niet binnen het assortiment van INA te vinden zijn, bekijk dan ook eens de producten van andere fabrikanten, zoals: ZEN, SKF, Bosch Rexroth, SWR, THK, Timken, SNR, NTN, SKF, NKE, NSK of FAG.