Bearings

Bearings is het Engelse woord voor lagers. Door de toenemende internationalisering wordt deze term steeds vaker gebruikt om de onderdelen mee aan te duiden, vandaar dat dit Engelse woord dan ook terug te vinden is in onze bedrijfsnaam: Twenty4bearings.


Een lager zorgt er voor dat twee onderdelen met een minimum aan wrijving ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Dit dankzij de constructie van het lager. De binnenring en de buitenring lopen niet direct over elkaar heen. In plaats daarvan zitten er elementen tussen die rollen of roteren en er zo voor zorgen dat de beweging soepeler verloopt. Bearings, ofwel lagers, zijn een onmisbaar onderdeel in hedendaagse producties geworden. Je vindt de meest uiteenlopende lagers in onze online winkel.

Bekijk ons uitgebreide assortiment.


Soorten en maten bearings

Voor iedere beweging en iedere mate van belasting is er een bepaald type lager te vinden. Het aanbod is daarom niet alleen zeer ruim, maar ook nog eens enorm  gevarieerd. Het meest voorkomende type lager is het kogellager (ball bearing). Deze wordt in veel verschillende industrietypes toegepast, maar kan door zijn constructie enkel radiale krachten opnemen. Dit zijn krachten die haaks op de as optreden.

Moeten er ook krachten in de lengterichting van de as opgenomen worden, dan heb je doorgaans een rollager (roller bearing) nodig. Die zijn in de meest uiteenlopende soorten en maten te vinden, zoals de naaldlager (needle roller bearing) voor hogere belastingen en cilinderrollagers (cylindrical roller bearings) voor gebruik bij hoge toerentallen.

Ben je juist op zoek naar een type lager dat vooral axiale krachten op moet nemen? Klik dan door naar ons uitgebreide assortiment aan axiaal lagers (thrust bearings). En dan zijn er ook nog gevallen waarbij het wenselijk is dat de as in het lager glijdt, in plaats van rolt. Dan kies je voor glijlagers (plain bearings).

Wij onderscheiden ons niet alleen door ons spectaculaire aanbod en uitstekende service, maar dit alles juist gecombineerd met kwaliteitsproducten. In onze webshop zijn uitsluitend producten te vinden van fabrikanten die kwalitatief hoogwaardige producten produceren. We werken onder meer samen met FAG, NSK, INA, SKF, NTN en SNR.


Contact met Twenty4Bearings

Heb je vragen over onze producten, onze merken of over de leveringsvoorwaarden? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31 (0)24 677 88 11. Ook kun je een e-mail sturen naar verkoop@twenty4bearings.nl. Wij helpen je graag verder.

Alle gangbare lagers in deze online winkel kun je, na het plaatsen van een bestelling, binnen enkele dagen in je productie monteren. En zelfs de zeldzame producten zijn via ons te bestellen. Mocht de levertijd niet in jouw productieproces passen, dan helpen we je met het vinden van een passend alternatief.