Axiaal lager

Een axiaal lager is een lager dat ontworpen is om alleen zogenaamde axiale krachten op te nemen. Dit zijn krachten die in de lengterichting van de as optreden. Daardoor zijn deze lagers bedoeld voor hele andere doeleinden dan de meeste kogellagers en rollagers. Axiaal lagers worden doorgaans gebruikt voor alle toepassingen waarbij er druk op een roterende as wordt uitgeoefend.

Ons aanbod aan axiaal lagers is breed en gevarieerd. Zo vind je altijd het onderdeel dat jouw productie nodig heeft.Soorten en maten axiaal lagers

Wanneer in jouw productie druk wordt uitgeoefend op een draaiende as, heb je axiaal lagers nodig om dit proces probleemloos en met zo min mogelijk wrijving te laten verlopen.
Bij ons kun je terecht voor axiaal lagers in allerlei soorten en maten. Van kwaliteitsmerken als SKF, INA, ZEN, FAG en NTN. De meest gangbare lagers van deze merken hebben wij te allen tijde op voorraad en kunnen in het geval van een storing of een defect direct geleverd worden.

Een axiaal lager bestaat uit twee ringen of schijven, die bekend staan als de asschijf en de huisschijf, waartussen zich de rollende elementen bevinden. Om er zeker van te zijn dat deze rollende elementen bewegen zoals ze horen te bewegen, zijn ze in een taatskrans aangebracht. Door deze opbouw hebben alle axiaal lagers een opvallend geringe hoogte, wat voor de montage een groot voordeel is.
Verwacht je binnen korte tijd vaak nieuwe axiaal lagers in jouw productie te moeten monteren, dan kun je bij ons een groot aantal lagers bestellen en deze eenvoudig ergens opslaan totdat je ze nodig hebt. Deze onderdelen nemen namelijk niet veel ruimte in beslag.


Online axiaal lagers kopen

Ben je op zoek naar één of meer axiaal lagers voor in jouw productie, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Óók als je de lagers op korte termijn nodig hebt. Wij beschikken over een zeer ruim assortiment en kunnen alle gangbare lagertypen direct uit voorraad leveren.
Lukt het je om op werkdagen vóór 19.00u jouw bestelling te plaatsen, dan wordt deze order diezelfde dag nog verzonden.

Wil je juist meer informatie ontvangen over axiaal lagers, of heb je maatwerk advies nodig van één van onze deskundige medewerkers? Neem dan contact met ons op. We zijn dagelijks tussen 07.30u en 17.30u bereikbaar op het volgende telefoonnummer: +31 (0)24 677 88 11, of stuur een e-mail naar info@twenty4bearings.nl.